Snelwegen naar havenplaats Dover afgesloten

22 december 2020

Het Britse graafschap Kent heeft maandag de snelwegen naar de havenplaats Dover afgesloten om het vrachtverkeer dat naar de Europese Unie wil tegen te houden. Met de wegafsluitingen willen de lokale autoriteiten chaos door lange files met vrachtwagens voorkomen.

Kent maakt de voormalige luchthaven Manston gereed om de vrachtwagens tijdelijk op te vangen. Daar kunnen 4.000 vrachtwagens worden gestald. De Britse regering buigt zich maandag over mogelijke maatregelen die nodig zijn om de levering van voedsel en coronavaccins te kunnen garanderen.

Frankrijk weert maandag en dinsdag al het verkeer uit het Verenigd Koninkrijk. Frankrijk wil net als veel andere EU-landen, waaronder Nederland, voorkomen dat er meer mensen met de gemuteerde Britse coronavariant naar Europa komen.

Zondag kondigde ook het Nederlandse kabinet een verbod aan. De maatregel geldt tot en met 1 januari. Ook per trein en ferry kunnen reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk Nederland voorlopig niet meer bereiken. In Nederland zijn vrachtvluchten nog wel toegestaan

Terug naar het overzicht
aeo home
+

AEO

Bedrijven die deelnemen aan het internationale handelsverkeer, kunnen bij de Douane de status van Authorised Economic Operator (AEO) aanvragen

Lees meer
HACCP home
+

HACCP

HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen.

Lees meer
TLN home
+

TLN

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is de grootste en toonaangevende belangenbehartiger in het goederenwegvervoer en logistieke dienstverlening.

Lees meer
Kiwa home
+

Kiwa

Certificatie van producten, processen, managementsystemen en personen.

Lees meer