Kilometerslange file in Dover door Franse oefening brexitcontroles

27 november 2020

GRENSCONTROLES

Een Franse oefening met post-brexit grenscontroles leidde dinsdag onverwacht tot lange wachtrijen voor vrachtwagens. De truckfile werd veroorzaakt door controles door de Franse grenspolitie. Volgens de Britse krant The Guardian gaat het om een controle op naleving van de immigratieregels. Chauffeurs moeten daarbij hun paspoort en voertuigpapieren laten zien. Ook vraagt de Franse politie naar het doel van de reis en de verblijfsduur in Frankrijk. Al met al duurt de controle ongeveer 70 seconden per persoon.

Voorproefje

De file van 8 kilometer lang is een voorproefje van wat vervoerders na de brexit op 1 januari te wachten staat. De Britse regering verwacht dan lange files voor de grens, ongeacht de uitkomsten van de onderhandelingen met de EU. Bovenop de immigratiecontroles komen dan nog de controles door de Douane.

De immigratiecontroles zijn nodig door het zogenoemde akkoord van Le Touquet. De Franse grenspolitie voert daarbij zelf controles uit aan de Britse kant van het Kanaal.

Terug naar het overzicht
aeo home
+

AEO

Bedrijven die deelnemen aan het internationale handelsverkeer, kunnen bij de Douane de status van Authorised Economic Operator (AEO) aanvragen

Lees meer
HACCP home
+

HACCP

HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen.

Lees meer
TLN home
+

TLN

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is de grootste en toonaangevende belangenbehartiger in het goederenwegvervoer en logistieke dienstverlening.

Lees meer
Kiwa home
+

Kiwa

Certificatie van producten, processen, managementsystemen en personen.

Lees meer